Sfaturi practice pentru a economisi costul de imprimare

Trăim într-o perioadă în care imprimantele sunt un element esențial în casele și birourile noastre. În același timp, trăim într-o perioadă în care prețurile sunt în creștere. La fel ca în cazul alimentelor sau al energiei, costurile asociate cu tipărirea documentelor de care avem nevoie în mod normal pot crește. Cu toate acestea, există câteva modalități simple și practice de a economisi costurile de imprimare. În acest articol, am selectat câteva sfaturi utile care să vă ajute să economisiți bani și să protejați mediul în același timp.

Alegeți fontul potrivit

Poate părea un detaliu nesemnificativ la prima vedere, dar chiar și o mică schimbare ca aceasta vă poate ajuta să economisiți bani, și asta pentru că diferite fonturi folosesc cantități diferite de cerneală. Așadar, dacă doriți să economisiți bani, alegeți un font optimizat pentru economisirea cernelii și urmăriți cum scade consumul de cerneală. De exemplu, Arial este unul dintre cele mai populare fonturi, dar folosește cu până la 27% mai multă cerneală decât Calibri, Century Gothic sau Times New Roman clasic.

SFAT: Garamond, Courier, Times New Roman sau Century Gothic se numără printre cele mai frecvent utilizate fonturi. Dacă doriți să economisiți bani, evitați fonturi precum Impact sau Cooper Black - acestea sunt printre cele mai puțin economice.

Păstrați-vă imprimanta în condiții bune

O imprimantă înfundată sau capetele de imprimare murdare pot provoca scurgeri de cerneală din cartușe sau, mai rău, pot cauza defecțiuni ale imprimantei. Prin urmare, vă recomandăm o întreținere regulată sau să luați în considerare achiziționarea unui dispozitiv mai bun.
Dacă aveți deja o imprimantă mai veche (mai mult de 5 ani), încercați să vă gândiți să o înlocuiți. Imprimantele de astăzi vă vor face munca mai ușoară. Ele se pot conecta fără fir la rețeaua D-voastră de acasă, pot primi lucrări de imprimare de pe telefon sau chiar pot comunica. Dar, cel mai important, sunt mai economice din punct de vedere al consumului.

Cumpărați în cantități mari

Deși nu este necesar să cumpărați mai mult de unul sau două cartușe odată, organizarea din timp poate duce la economii financiare semnificative. Unele dintre cartușele noastre sunt disponibile în dimensiuni XXL sau chiar XXXL, astfel încât să obțineți mai multe cartușe dintr-o dată, cu o reducere față de cumpărarea a două cartușe mai mici. Oferim, de asemenea, pachete duble sau multiple convenabile, unde puteți economisi atunci când cumpărați mai multe produse. Astfel, cumpărarea unui multipack costă de obicei mai puțin pe unitate decât cumpărarea unui cartuș individual. Pe lângă faptul că sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar, pachetele multipack sunt, de asemenea, mai puțin costisitoare pentru transport, deoarece nu trebuie să comandați atât de des, așa cum ați proceda, dacă ați comanda un singur toner. În plus, când cumpărați mai mult de 60EUR de la noi, aveți transportul gratuit.

SFAT:
HP 106A W1106A XXL
Canon 045H - Set complet

Optimizarea rezultatului

Unele dintre funcțiile standard ale imprimantei D-voastră pot fi setate pe cea mai bună rezoluție de imprimare posibilă, chiar dacă nu aveți nevoie de ea. Prin urmare, vă sfătuim să verificați periodic setările de imprimare și să alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine cu majoritatea lucrărilor D-voastră. De exemplu, dacă doriți să imprimați fotografii sau materiale potrivite pentru o funcție de reprezentare, setați-o pe cea mai bună calitate. Dar dacă folosiți imprimarea obișnuită de birou și nu aveți nevoie ca documentele să fie tipărite la cea mai bună calitate, reduceți setările de calitate a imprimării pentru a economisi cerneală și banii.

SFAT: Știați că multe lucrări de imprimare alb-negru folosesc mai mult decât cerneală neagră? Dacă nu specificați "doar pentru tonuri de gri", este posibil ca imprimanta D-voastră să ofere mai multă calitate decât aveți cu adevărat nevoie. Pentru lucrările care nu necesită culoare, dezactivați aceste cartușe în cadrul setărilor de imprimare.


Încă un SFAT pentru final

V-a deranjează un text mai mic? Dacă nu, acest format economisește nu numai cerneală, ci și hârtie. Imprimați mai multe pagini pe foaie. Aceasta este o setare simplă în preferințele de imprimare, unde puteți seta mai multe pagini pe foaie.