6 mituri despre imprimante și cartușe

Am încercat să căutăm și să vă dezvăluim câteva dintre cele mai des întâlnite mituri. Când veți afla adevărul din spatele acestor mituri, veți înțelege de ce ar trebui să vă feriți de ele sau să le ignorați cu totul. În următoarele puncte, vom dezvălui câteva afirmații false, datorită cărora o să vă ajutăm să economisiți timp, bani și probleme inutile legate de imprimanta și cartușele D-voastră.
Mit: „În cazul în care apare un afișaj despre faptul că imprimanta nu mai are cerneală, ar trebui să nu mai imprimați.“
Imprimantele vor afișa mesajul privind lipsa de cerneală cu mult timp înainte, adică cu mult înainte ca nivelul de cerneală să fie foarte scăzut. Majoritatea imprimantelor vă vor solicita să înlocuiți cartușul cu unul nou, când, de fapt, în imprimantă mai există suficientă cerneală. Acest lucru îl poate duce în eroare pe utilizator. Pentru a afla dacă imprimanta D-voastră emite un avertisment timpuriu privind nivelul scăzut de cerneală, vă recomandăm să continuați să imprimați după apariția mesajului - ați putea fi surprins de numărul de imprimări fără erori pe care le va realiza imprimanta D-voastră. Asigurați-vă că aveți întotdeauna un cartuș nou la îndemână, dar nu îl înlocuiți pe cel vechi decât atunci când observați scăderea calității imprimării.
Mit: „Ar trebui să folosiți doar cartușe care au fost fabricate de producătorul imprimantei.“
Mulți producători de imprimante susțin că utilizarea cartușelor alternative poate cauza o calitate slabă a imprimări sau chiar deteriorarea permanentă a imprimantei. Deși unii furnizori sunt preocupați de producerea unor astfel de cartușe, acest lucru nu trebuie să însemne că trebuie să faceți imediat un pas greșit. Furnizorii de renume care oferă garanția calității sunt capabili să producă printuri comparabile sau chiar mai bune decât calitatea cartușelor originale. Cartușele alternative fabricate cu atenție au aceeași compatibilitate și calitate ca și cartușele originale.
Mit: „Cartușele OEM (originale) au un randament de imprimare mai mare decât cartușele alternative.“
Nu ezitați să achiziționați un cartuș alternativ de la noi. Nu numai că veți obține o calitate a imprimării asemănătoare cu cea a cartușului original, dar și randamente de imprimare care nu diferă. ABCtoner respectă protocolul ISO, la fel ca și producătorii de imprimante, și verificăm personal fiecare toner și cerneală care părăsește depozitul nostru. Unele cartușe neoriginale vă garantează chiar un randament de imprimare mai mare. Acest lucru se întâmplă prin stocarea cartușului cu mai multă cerneală sau toner în timpul procesului de fabricație/recondiționare. După cum afirmă administratorul PC World, „testele noastre arată că toată cerneala provenită de la "terți" din grupul nostru de testare a produs mai multe imprimări per cartuș - și, în plus, a costat mai puțin...“
Mit: „Utilizarea cartușelor alternative poate anula garanția imprimantei.“
Unii clienți au impresia că utilizarea cartușelor de imprimare fabricate de o altă companie decât cea a imprimantei poate anula garanția imprimantei în cazul în care aceasta este deteriorată. Totuși, acest lucru nu este adevărat. Depinde de D-voastră dacă alegeți să folosiți produse compatibile fabricate de alte companii. Atâta timp cât aveți o garanție pentru produs, sunteți protejat de legea ,,Magnuson-Moss“ (din engleză Magnuson- Moss Warranty act), conform căreia nu vi se poate refuza o cerere de garanție doar pentru că folosiți cartușe alternative. Producătorul trebuie să stabilească termenii cererii de despăgubire astfel încât să fie în conformitate cu această lege.
Mit: „Calitatea slabă a imprimării este rezultatul unui cartuș de imprimare defect.“
Oamenii cred adesea că imprimările șterse, dungile și petele sunt rezultatul unui cartuș defect sau al unui cartuș cu cerneală insuficientă. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Înainte de a concluziona automat că cartușul este defect pentru că prezintă semne de calitate slabă a producției, încercați să activați funcția de curățare a cartușului din imprimantă. Rularea acestei funcții vă va permite să resigilați cerneala înfundată care ar putea să vă împiedice să imprimați. Dacă întâmpinați probleme similare cu cartușul de toner, încercați să îl mișcați înainte și înapoi. Mișcările ușoare vor distribui uniform tonerul care ar fi putut rămâne blocat la un capăt al cartușului. Dacă dificultatea de imprimare persistă, contactați biroul nostru de asistență pentru asistență și vom fi bucuroși să vă ajutăm să rezolvați problema.
Mit: „Cartușele alternative au o durată de viață mai scurtă.“
Cartușele alternative de înaltă calitate pot avea o durată de viață egală sau chiar mai lungă decât cartușele originale ale producătorului imprimantei. Piața cartușelor alternative s-a schimbat semnificativ față de zilele în care acestea erau de slabă calitate și inexacte. În prezent, există o serie de producători de încredere care produc cartușe alternative cu un standard de calitate înalt. Unii dintre acești producători sunt chiar atât de încrezători în calitatea produselor lor încât oferă o garanție comparabilă cu cea a producătorilor de cartușe originale. Alegând cartușe alternative de calitate, puteți economisi o sumă considerabilă de bani fără a fi nevoit să diminuați calitatea imprimării. Avantajul utilizării cartușelor alternative nu constă doar în economiile financiare, ci și în impactul pozitiv asupra mediului. Important este să alegeți un furnizor dovedit care respectă condițiile de calitate și garanție - noi suntem aceia. 😉